Novosti

Počinje energetska obnova 16 višestambenih zgrada

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica je 11. srpnja u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja potpisao ugovore za obnovu zgrada

 Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva graditeljstva za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada, Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica prijavilo je 16 zgrada i za sve je dobio bespovratna sredstva u iznosu od 60 posto, odnosno 34.762.815,45 kuna. Ukupna investicija vrijedna je 61 milijun kuna, a radovi će početi već ovoga ljeta.

“Energetska obnova zgrada podrazumijeva primjenu mjera energetske učinkovitosti u svrhu poboljšanja energetskog svojstva zgrade. Tim radovima ostvaruju se uštede energije za grijanje i hlađenje, smanjuju troškovi za energiju te povećava ugodnost boravka i rada u zgradama”, objasnio je direktor goričkog GSG-a Tomislav Landeka.

U roku 18 mjeseci, koliko je rok dovršetka provedbe energetske obnove po ovom natječaju, sve zgrade će dobiti novu vanjsku ovojnicu, izolaciju krova te novu vanjsku stolariju, a stanari ugodniji i vredniji dom. Također, bitna stavka energetske obnove su uštede, a za stanare 1.061 stana, koliko ih zahvaća ova faza energetske obnove, one će iznositi i do 50 posto.

“Želja nam je da Velika Gorica bude vodeći grad na energetskoj karti u Republici Hrvatskoj. Zadovoljstvo mi je što Grad Velika Gorica i Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica nastavljaju s uspješnim projektom energetske obnove višestambenih zgrada u kojima smo do sada našim građanima osigurali značajne uštede”, kazao je Landeka.

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.