Novosti

Od zime jeftinije grijanje

16 stambenih zgrada ide u energetsku obnovu

Nakon uspješne energetske obnove višestambenih zgrada s prošlog natječaja, energetski isplativijih i toplijih domova suvlasnika višestambenih zgrada, u ovoj godini krenuli smo u novu energetsku obnovu. Od ukupno 16 prijavljenih višestambenih zgrada na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s ponosom možemo istaknuti kako smo kao Upravitelj dobili sredstva za svih 16 višestambenih zgrada čime potvrđujemo da je Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica među vodećim upraviteljima stambenih zgrada po pitanju energetske obnove na području RH. – izjavio je direktor GSG-a, gosp. Tomislav Landeka.

Energetsku obnovu započeli smo sa višestambenom zgradom Zagrebačka 29-31, prilikom čega nas je svojim dolaskom počastio ministar graditeljstva i prostornog uređenja gosp. Lovro Kuščević koji je osobno uručio odluke za stambene zgrade te gradonačelnik Grada Velike Gorice gosp. Dražen Barišić. Nakon primopredaje odluka, zajedno su obišli višestambenu zgradu kako bi iz prve ruke vidjeli početak radova. Energetska obnova zgrada podrazumijeva primjenu mjera energetske učinkovitosti u svrhu poboljšanja energetskog svojstva zgrade. Tim radovima ostvaruju se uštede energije za grijanje i hlađenje, smanjuju se troškovi za energiju te se povećava ugodnost boravka i rada u zgradama. Pod pojmom energetska obnova podrazumijeva se povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, izolacija krova i zamjena vanjske stolarije. To omogućuje bolju energetsku izolaciju i apsorpciju energije, odnosno, hladniji dom ljeti, a topliji zimi. A, u zgradama koje su obnovljene u prvoj fazi, stanari potvrđuju uštede u grijanju i do 50%.

Uštede i beneficije energetske obnove osjetili su i stanovnici zgrade Vodotornja, koja je nedavno obnovljena. Suvlasnici stambene zgrade su ostvarili do 50 % uštede na grijanju. Grad Velika Gorica će i ove godine, zajedno s Gradskim stambenim gospodarstvom Velika Gorica, nastaviti provoditi projekt energetske obnove s ciljem ostvarivanja dodatnih ušteda, ali i energetske isplativosti. Ovom prilikom zahvaljujemo svim suvlasnicima na ukazanom povjerenju i na odluci da zajedno s nama učine svoj dom toplijim, ekonomski isplativijim te ugodnijim za život. – izjavio je direktor GSG-a, gosp. Tomislav Landeka.

 

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.