• Naslovnica
  • Vijesti
  • Počela obnova vodotornja, stanari će niže račune dobiti već ove zime

Novosti

Počela obnova vodotornja, stanari će niže račune dobiti već ove zime

Završetakom obnove zgrade, stanari će imati energetski isplativiji dom, niže račune,

bolju ekonomičnost, ali i veću vrijednost nekretnine

 Prošli tjedan započeli su radovi na obnovi goričkog nebodera na adresi Trg maršala Tita 9, poznatijeg kao ‘vodotoranj’. Zgrada će dobiti novu fasadu, stolariju, vanjsku ovojnicu zgrade te novu izolaciju za cijeli krov.

Projekt su započeli Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica i Grad Velika Gorica, a u investiciji vrijednoj više od 3,5 milijuna kuna sudjeluje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od oko 1,4 milijuna kuna. Osim Fonda, projekt financijski podržavaju i Grad Velika Gorica sa 150 tisuća kuna te VG Vodoopskrba s oko 100 tisuća kuna.

“GSG Velika Gorica je pokazalo da je uistinu ‘energično učinkovito’, a energetska obnova vodotornja samo je jedan od projekata koje provodimo u Velikoj Gorici. Energetska obnova je visoko vrijedan i dugoročno isplativ projekt koji će, osim boljeg i kvalitetnijeg doma za Goričane, donijeti velike uštede Gradu, ali i građanima. Htio bih naglasiti da u investiciju idemo bez važnog sudionika na kojeg smo računali prilikom obnove, u financijskom smislu, a to je HEP Toplinarstvo. Naime, upravo je HEP i odgovoran za loš izgled i održavanje zgrade. No, to nas nije spriječilo u tome da svim obiteljima i stanarima vodotornja omogućimo niže račune već ove zime, zato smo i s radovima krenuli u ovo vrijeme”, objasnio je direktor Gradskog stambenog gospodarstva Tomislav Landeka.

Planirani završetak radova je 30. travanj iduće godine, a do tada bi se energetski obnovile tri strane pročelja, ovisno o vremenskim uvjetima.Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.