Službenik za informiranje

Temeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13, 85/15) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13, 85/15). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ograničenja prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Gradskom stambenom gospodarstvu Velika Gorica d.o.o. Prilikom podnošenja zahtjeva nije potrebno platiti upravnu niti sudsku pristojbu.

Službenik za informiranje: Leon Lukinić

Za dodatne informacije molimo nazovite službenika za informiranje na broj telefona: 01/6566-871 ili upitom na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica d.o.o. ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, kao i na naknadu troškova dostave tražene informacije, koja se naplaćuje sukladno Kriterijima za određivanje visine naknade iz članka 19. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 172/03, 144/10, 37/11 i 77/11), koji su objavljeni u Narodnim novinama broj 38/11.

Navedeni Kriteriji ostaju na snazi do stupanja na snagu kriterija za određivanje visine naknade i načina naplate naknade iz članka 19. stavka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13) koje će propisati Povjerenik za informiranje.

 

Ukoliko se zahtjev podnosi potrebno je ispuniti Obrazac zahtjeva za pristup informacijama kojeg možete poslati na adresu:

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica d.o.o.
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
HR-10410 Velika Gorica

Na broj faksa: 01/6566 896

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili donijeti osobno u GSG VG d.o.o. radnim danom od 7.30 do 15.30 sati.

 

Obrazac zahtjeva za pristup informacijama (PDF)
Obrazac zahtjeva za ponovnu uporabu informacija (PDF)

Odluka o imenovanju službenika za informiranje (PDF)

Naputak o načinu ostvarivanja prava na pristup informacijama i uporabu informacija (PDF)
Kriteriji za određivanje naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (PDF)
Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2018. godinu (PDF)

 

Odluke i zaključci Nadzornog odbora

 

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.